Scroll Top
17. куп у риболову на Гружи
Традиционални Куп у лову рибе удицом на пловак на језеру Гружа одржан је 2. септембра

Удружење РВИ и ППБ Крагујевац у сарадњи са Удружењем РВИ и ППБ Србије је 2. септембра организовало традиционални XVII Куп у пецању рибе на пловак на језеру Гружа.

Поред домаћих учесника из Београда, Крушевца, Зајечара, Прибоја, Петровца на Млави, Зрењанина и домаћина Крагујевца, учествовала је и екипа из Републике Српске, представници Борачке организације општине Прњавор.

Дружење су својим присуством увеличали и представници Скупштине града, Војске Србије и ветерани војне полиције.

Gruza2023_124129

Као и претходних година XVII Куп је обележило традиционално пријатељско дружење свих учесника и весела атмосфера. Повољно време је само улепшало ово такмичење. Прелазни пехар је освојила екипа из Зајечара.

„Куп организујемо више због дружења а онда због такмичења у пецању. Прошлогодишњи победници из Зајечара су донели пехар па ћемо видети коме ће отићи у руке ове године“, казао је Милан Андрић, председник ИО удружења Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Крагујевац и подсетио да од 2011. године на Купу учествују и чланови удружења из Прњавора из Републике Српске, када је потписан споразум о братимљењу.

Овом приликом обављено је полагање венаца крај споменика „Успење“ и минутом ћутања одата је пошта херојима ратова од 1990. до 1999. године.

Традиционално, крај Споменика „Успење“, венце су положили представници Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Крагујевац, у име града пошту је одала проф. др Анђелка Стојковић, заменик председника Скупштине града Крагујевца, као и представници Борачке организације из Републике Српске, Крушевца, Петровца на Млави, Војске Србије, ветерани војне полиције.

Након полагања венаца делегације су посетиле Спомен собу посвећену страдалим Крагујевчанима током оружаних сукоба 90-тих и НАТО агресије 1999. године. Пружајући подршку удружењу у реализацији свих активности Град даје свој допринос чувању сећање на своје страдале суграђане у ратовима 1990-1999. године.

Такође, представници Удружења, Војске Србије и учесника манифестације су положили венце крај спомен чесме у Гунцатима, која је подигнута у част погинулом припаднику Војне полиције Војске Србије, Радиши Илићу који је настрадао на Кошарама 1999. године.

Gruza2023_142654

Такмичарски део манифестације је завршен у 13 сати и након мерења улова обављено је проглашење победника, подела медаља, захвалница и уручење пехара победницима. након чега је организовано заједничко дружење.

Gruza2023_134627
Галерија фотографија