Scroll Top
Дејан Антић државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у посети Удружењу РВИ и ППБ Крагујевац

28. марта 2024. у оквиру своје посете Крагујевцу, Дејан Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, посетио је Удружење РВИ и ППБ Крагујевац. Том приликом је, заједно са др Горданом Дамњановић, помоћницом градоначелника за здравствену и социјалну заштиту, људска и мањинска права, обишао Спомен собу посвећену нашим суграђанима који су изгубили животе у периоду 1990. до 1999. године. 

Председник Удружења Милан Андрић је у кратким цртама упознао државног секретара са досадашњим радом Удружења, будућим плановима, као и са проблемима са којима се суочава Удружење.

У разговору са члановима Удружења РВИ и ППБ, државни секретар је истакао значај постојања оваквих удружења за лакше остваривање законских права чланова у области социјане и здравствене заштите. Такође је нагласио да се кроз рад нашег Удружења чувају сећања на све оне који су својим животима бранили наш народ. Држава Србија и Министарство препознају неопходност оваквих удружења и у будућности ће давати подршку и помоћ да би се очувале и пренеле на будуће генерације традиционалне вредности, родољубље, храброст, солидарност и заједништво.

Др Гордана Дамњановић је у име градске владе обећала помоћ у унапређењу квалитета живота РВИ и најавила нове погодности за ова лица.