Scroll Top

Пројекат „Будите уз нас“

Пројекат уз подршку града Крагујевца

psiholog

У току 2022. године реализован је пројекат: „Будите уз нас“ уз подршку града Крагујевца.

Циљ који смо желели да постигнемо реализацијом овог пројекта је повећање психо-социјалне стабилности корисника (РВИ, ППБ и других чланова породица). 

РВИ као особе са инвалидитетом и породице погинулих бораца се морају борити за унапређење квалитета живота и положаја пре свега личним ангажовањем и давањем личног примера с једне стране, а са друге стране морају предузимати и колективне акције са осталим члановима друштвене заједнице.

Сви учесници у радионицама су стекли корисна знања која ће им помоћи да лакше преброде могуће последице кризе, изазване COVID-19 епидемијом, на њихово ментално здравље а такође помоћи да се убудуће носе са кризним догађајима.

Реализатор радионица психотерапије је била Невенка Богдановић, дипломирани психолог, са дугогодишњим искуством у овој области.

Republika-Srbija-Coronavirus-COVID-19

Да се подсетимо:

  • У Републици Србији је први случај COVID-19 регистрован 06.03.2020. године у Бачкој Тополи.
  • Дана 15. марта 2020. године, проглашено је ванредно стање на територији целе државе. Затворене су школе и универзитети, забрањена масовна окупљања, а три дана касније уведен је полицијски час, први пут на територији Србије после Другог светског рата. Ванредно стање је укинуто 6. маја.
  • У Републици Србији је регистровано укупно преко 2.500.000 случајева заразе вирусом COVID-19.
  • Укупан број преминулих у нашој земљи од COVID-19 је око 18.000.