Scroll Top
Излет Манастир Вољавча, Аранђеловац, Бабина река
У оквиру пројекта „Уз вашу помоћ до наше стабилности“ организован је излет за чланове Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца на релацији Манастир Вољавча – Аранђеловац – Бабина река.
За све учеснике пројекта „Уз вашу помоћ до наше стабилности“, као завршни део пројекта, организован је излет на ком су биле присутне и докторице које су водиле пројекат. Циљ излета је био да се сагледа ефекат обављених индивидуалних и колективних разговора, као и да се стекне свеобухватан увид у степен социјализације чланова Удружења обухваћених пројектом.

1 Манастир Вољавча

2 Аранђеловац, парк Буковичке бање

3 Етно село „Бабина река“

Овај једнодневни излет је обухватио обилазак манастира Вољавча, краће задржавање у Буковичкој бањи у Аранђеловцу и обилазак етно села „Бабина река“ недалеко од Лазаревца.

Прво одредиште, манастир Вољавча, налази се 5 км удаљен од Страгара 30 км од Крагујевца. Овај женски манастир је подигнут почетком 15. века. Више о овом манастиру можете да прочитате на овом линку: www.voljavca.rs

Глава великог српског јунака Танаска Рајића, коју су Турци одрубили, сахрањена је у манастирској цркви поред зида код леве певнице.

После обиласка манастира наставили смо пут ка Аранђеловцу, где смо направили краћу паузу у парку Буковичке бање. Лепо време је било прилика да чланови Удружења прошетају по прелепом парку и искористе слободно време за кафу.

Комплекс "Парк Буковичка бања" је пројектован и изграђен још давне 1856. године у приближно данашњим контурама

До последњег одредишта нам је требало око пола сата вожње аутобусом. Етно село „Бабина река“ се налази између Аранђеловца и Лазаревца, у селу Трбушница. Смештено поред истоименог потока и окружено брдима, шумом, речицом и прелепим језером представља одлично место за одмор и опуштање. Више о овом месту можете да сазнате на њиховом сајту www.etnoselobabinareka.com

Након ручка и обиласка етно села, у касним поподневним сатима уследио је повратак у Крагујевац. Лепо време и интересантне локације су у потпуности оправдале очекивања учесника излета. Расположење је било на завидном нивоу, упркос проблемима са аутобусом током путовања.

Овај излет као део пројекта „Уз вашу помоћ до наше стабилности“ и читав пројекат су у потпуности испунили свој циљ. Учесници су имали веома позитивне коментаре и доста похвала за овакав вид рада са члановима Удружења.